Renovaut

ramen en deuren laten plaatsen

Renovaut - Lievegem


De plaatsing van ramen en deuren is vakwerk

De plaatsing van ramen en deuren is geen eenvoudige klus. Sterker nog, het plaatsen van nieuw buitenschrijnwerk vereist heel wat technische kennis en ervaring. Heb je (nog) geen verbouw- of bouwervaring? Dan raden we je aan om een plaatser onder de arm te nemen. Bij Renovaut hebben we de beste ervaring in huis om van jouw project een succes te maken.

Waarom is een kwalitatieve plaatsing zo belangrijk?

Een van de redenen waarom je voor nieuwe ramen en deuren kiest, is om je energiekosten te drukken, juist? Nieuwe ramen en deuren hebben immers een erg goede isolatiewaarde. Het is inderdaad zo dat die investering je op termijn een aardig bedrag kan besparen, op voorwaarde - en daar komt de aap uit de mouw - dat je ramen en deuren op een correcte en kwalitatieve manier geïnstalleerd werden. Anders heeft die investering geen zin. Rondom je ramen moet er maximaal en zo efficiënt mogelijk geïsoleerd worden. Is dat niet het geval? Zelfs het kleinste gebrek kan koudebruggen doen ontstaan die op hun beurt de energie-efficiëntie van je woning kunnen doen afnemen.


Hoe gaan we te werk?

Of je nu kiest voor de plaatsing van houten ramen of de plaatsing van kunststof ramen, onze vaklui gaan steeds te werk volgens een aantal stappen.

  • Ramen en deuren opmeten

Vooraleer jouw ramen of deuren geplaatst kunnen worden, worden de huidige ramen en deuren zorgvuldig en met de grootste nauwkeurigheid gemeten. Op basis van die info worden je nieuwe ramen en deuren in de juiste afmetingen besteld. Vooraleer de nieuwe ramen gemonteerd worden, worden ze voor de zekerheid nog eens gemeten. Zitten de verhoudingen niet goed? Of zal het niet passen? Dan kan dat in dit stadium nog aangepast worden.

  • Woning beschermen

Bij Renovaut gaan we met veel respect om met je woning. We weten dat het plaatsen van nieuwe ramen veel vuil, stof of zelfs beschadigingen met zich mee kan brengen. Daarom nemen we de nodige voorzorgen om je woning optimaal te beschermen tegen vuil.

  • Oude ramen demonteren

De oude ramen en deuren moeten uiteraard eerst verwijderd worden, vooraleer de nieuwe exemplaren erin kunnen. Onze medewerkers hebben het nodige gereedschap om deze klus vlot te laten verlopen.

  • Nieuwe ramen monteren

Nu is het tijd voor het échte werk: je nieuwe ramen worden gemonteerd. Hoe snel dat verloopt, hangt af van het type ramen dat je laat plaatsen. Vaste ramen hebben bijvoorbeeld geen hang- en sluitwerk dat gemonteerd moet worden, de plaatsing ervan zal dus vlotter verlopen. Past alles mooi in elkaar en staat alles waterpas? Dan zal de vaste montage ervoor zorgen dat de ramen goed vast staan. Daarna wordt de beglazing toegevoegd en wordt alles aan elkaar bevestigd.

  • Afwerking ramen

Na het plaatsen van je ramen en deuren werken we alles netjes af. Zijn er nog ergens kiertjes te bespeuren? Dan worden die mooi afgekit. Een mooie afwerking geldt natuurlijk ook voor de binnenmuren van je woning.

Wil je rolluiken voor bestaande ramen? Bekijk dan snel onze rolluik laten plaatsen pagina.Design en isoleer je huis met op maat gemaakte ramen en deuren

Renovaut | Arisdonk 133, 9950 Lievegem | 0472 57 53 63 | contact@renovaut.be